Αισιόδοξα νέα έφεραν τα μέλη του Δικτύου Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης μετά την τελευταία επίσκεψη στην εκβολή Αποσελέμη.

Τα σκουπίδια στην εκβολή ήταν ελάχιστα, τα παλιά λάστιχα αυτοκινήτων από τη παράνομη πίστα motocross λείπανε από τους αλμυρόβαλτους και το πουά σαλονάκι  για το οποίο είχαμε κάνει αναφορά τον περασμένο Οκτώβρη, παρακαλώντας τον ιδιοκτήτη του να το πάρει από τη μέση του υγρότοπου έλειπε και αυτό. Τι άλλαξε στον Αποσελέμη αναρωτηθήκαμε;



Το μυστήριο λύθηκε όταν μάθαμε μέσω εγγράφου του  Δήμου Χερσονήσου, ότι στις αρχές Ιουνίου συνεργείο του Δήμου πραγματοποίησε καθαρισμό στον υγρότοπο.

Το τελευταίο διάστημα και μετά από συνεχή πίεση βλέπουμε κάτι να αλλάζει στον υγρότοπο. Μεταφέρθηκαν οι σωλήνες που μεγάλη τεχνική εταιρεία είχε τοποθετήσει μέσα στον υγρότοπο, σταμάτησε η λειτουργία της πίστας moto cross, η υγροτοπική έκταση έχει συγκριτικά με πέρυσι λιγότερα σκουπίδια,  και ο πουά καναπές μαζί με το υπόλοιπο σαλονάκι δεν σαπίζουν στην μέση του υγρότοπου

Image

Η μεταφορά του καναπέ από τη μέση της υγροτοπικής έκτασης έγινε από το συνεργείο του Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο καθαρισμού του υγρότοπου Αποσελέμη (Φωτ. όπως τη λάβαμε μαζί με το έγγραφο του Δήμου).

Αξίζει να πανηγυρίζουμε την εξέλιξη και γιατί όχι να τη διαδώσουμε για να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες δράσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.



Σχόλια