ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη!

Δεσμεύσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών: ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Δημοκρατία - Κίνημα Αλλαγής - ΚΚΕ - Το Ποτάμι - Οικολόγοι Πράσινοι

Μαζί με 9 ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις της συμμαχίας Green 10*, διεκδικούμε μια Ευρώπη δίκαιη και ικανή να ανταποκριθεί στις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ίδια, αλλά και ο πλανήτης μας. Σε αυτήν την πρωτοβουλία σε θέλουμε δίπλα μας.

Έλα κι εσύ μαζί μας στη μάχη για μία πιο δίκαιη και βιώσιμη Ευρώπη.

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις ενημερώσεις μας για τις ευρωεκλογές 2019

*Υποχρεωτικά πεδία

Οι πρόσφατες εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) για τον 1,5ο C και του WWF “Ζωντανός πλανήτης 2018” δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Έχουμε μόλις 12 χρόνια να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να αναστρέψουμε την απώλεια της βιοποικιλότητας. Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν την 26η  Μαΐου πρέπει να αναλάβουν πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που μπορούν έγκαιρα να αναστρέψουν την καταστροφική αυτή πορεία μας. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και η δημιουργία των προϋποθέσεων για πραγματικά ζωντανές ευρωπαϊκές οικονομίες δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά ανάγκη.

Σε αυτήν την ανάγκη πρέπει στρέψουμε όλοι την προσοχή μας: υποψήφιοι, ψηφοφόροι, πολιτικοί, πολιτικές ομάδες και αρχηγοί κομμάτων. Σε αυτές τις εκλογές μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει και να πιέσουμε προκειμένου η προστασία του περιβάλλοντος και η ευημερία μας να κυριαρχήσουν στις προεκλογικές εκστρατείες για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συμμαχία των Green 10 έχει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018 εκδώσει πολιτική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, θέτοντας προτεραιότητες που πολιτικές ομάδες, υποψήφιοι και ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να προωθήσουν στις εκλογικές τους εκστρατείες.

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις τις ενημερώσεις μας για τις ευρωεκλογές 2019 και να δυναμώσεις τη φωνή μας.