GreenSpaces - To πράσινο στα χέρια σου

Τι κοινό έχουν ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Μαντώ Γαστεράτου, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Ζήσης Ρούμπος;

...

Χρησιμοποιούν την εφαρμογή WWF GreenSpaces γιατί βρήκαν σε αυτήν αυτό που έψαχναν. Ο Γιώργος και η Μαντώ για να βγάλουν βόλτα τις τετράποδες αγάπες τους, ο Λευτέρης για να ‘παρκάρει’ μακριά από τον θόρυβο και το άγχος της πόλης, ο Δημήτρης και ο Ζήσης για να αξιολογούν τους χώρους πρασίνου που επισκέπτονται.

Οι πρωταγωνιστές μας αγκαλιάζουν το πράσινο της πόλης τους και πρωταγωνιστούν με πολλούς και απίθανους τρόπους στην καμπάνια του WWF Ελλάς για την πρωτότυπη εφαρμογή WWF GreenSpaces. Απόλαυσε τα πράσινα επεισόδια και τους πρωταγωνιστές τους και κατέβασε την εφαρμογή για να βρεις κι εσύ αυτό που ψάχνεις!

Κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή στο www.greenspaces.gr

Android iOS

Η Μαντώ συναντά τον κεραυνοβόλο έρωτα…

Το πάρκο που ανακάλυψε η Μαντώ με την τετράποδη φίλη της Σίμπα μία ηλιόλουστη μέρα του Νοέμβρη χάρη στο WWF GreenSpaces την έφερε μπροστά σε έναν κεραυνοβόλο έρωτα! Στιγμές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν μεταξύ της ερωτοχτυπημένης Μαντούς και της αδιάφορης Σίμπα που μάλλον δεν… συμπάθησε πολύ το αγόρι που κέρδισε την καρδιά της φίλης της. Φαντάζεσαι ότι μπορεί κάποιος φτερωτός έρωτας να περιμένει κι εσένα σε κάποιο πάρκο;

Μπορεί κι εσύ να ερωτευτείς (σ)το πράσινο, όπως η Μαντώ Γαστεράτου.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου σε άλλη διάσταση…

Μέσα στην κίνηση και το τρέξιμο της καθημερινότητας, ο Λευτέρης ανακάλυψε ξαφνικά «την πύλη» για μία άλλη διάσταση και αποφάσισε να «παρκάρει» στο πράσινο μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί ότι όλη αυτή η ομορφιά «κρυβόταν» σε ένα τόσο κεντρικό πάρκο της πόλης, δίπλα στη στάση μετρό του Ευαγγελισμού; Βρες κι εσύ στο WWF GreenSpaces πράσινους χώρους που σου δίνουν ανάσες χαλάρωσης.

Με το WWF GreenSpaces ανακάλυψε την πύλη για μια νέα «διάσταση», όπως και ο Λευτέρης.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς σκοντάφτει πάνω στον Ζήση Ρούμπο…

Μαγική αποδείχτηκε η εφαρμογή και για τον Ζήση Ρούμπο, που, μετά την τυχαία συνάντησή του με τον καλά ενημερωμένο Δημήτρη Μακαλιά, θα μπορεί πλέον να βρίσκει το ζεν του και να κάνει καθιστικό παρκούρ στα πάρκα της πόλης ανενόχλητος! Στο video που κατέγραψε η κάμερα του WWF Ελλάς το γνωστό δίδυμο κωμικών αυτοσχεδίασε με λέξεις-κλειδιά το πράσινο, τα πάρκα της πόλης και το κυνήγι πράσινων χώρων που προσφέρει η εφαρμογή WWF GreenSpaces. Δεν έλειψαν μπόλικες στιγμές γέλιου κατά το γύρισμα, υλικό που προσφέρθηκε για ένα ξεχωριστό backstage video!

Εσύ ίσως βρεις ηρεμία στο πράσινο… αντίθετα με τον Δημήτρη Μακαλιά και το Ζήση Ρούμπο.

Όταν όμως ο Ζήσης Ρούμπος συναντά τον Δημήτρη Μακαλιά, δεν θα μπορούσε να μην προκύψει και ένα ξεκαρδιστικό backstage video.

Και τι γίνεται στο backstage μιας θεότρελης διαφήμισης για το Greenspaces;

Βρες κι εσύ αυτό που ψάχνεις στο WWF GreenSpaces

Όποιος θέλει να γίνει πρωταγωνιστής στο δικό του πράσινο επεισόδιο, δεν έχει παρά να κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά, WWF GreenSpaces, και να καταγράψει ή να ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβονται στα πάρκα της πόλης του.

Βρες πράσινες οάσεις, ιδανικούς χώρους για περίπατο ή άθληση, παιδικές χαρές, σημεία για βόλτα με τον σκύλο. Κατάγραψε κι εσύ νέους χώρους πρασίνου και βαθμολόγησέ τους. Ήδη, 5.500 πολίτες έχουν την εφαρμογή στα κινητά τους, έχοντας καταγράψει 1.000 πράσινους χώρους σε 106 πόλεις της χώρας!

Ο Γιώργος, ο Λευτέρης, η Μαντώ, ο Δημήτρης και ο Ζήσης βρήκαν στο WWF GreenSpaces αυτό που έψαχναν. Βρες το κι εσύ!

Γιατί WWF GreenSpaces

Έχεις σκεφτεί κι εσύ ότι το πράσινο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά κάτι αναγκαίο στην καθημερινότητά μας; Με μόλις 2 m2  πράσινου να αναλογούν σε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης και μόλις 1 m2 σε κάθε κάτοικο της Αθήνας, γίνεται ακόμα σημαντικότερο να αγκαλιάσουμε το περιζήτητο πράσινο της πόλης μας, αντί να το παραβλέπουμε.

Ονειρεύεσαι κι εσύ πράσινες οάσεις, νέα μέρη για βόλτες με τα παιδιά ή τον σκύλο σου, ανοιχτούς χώρους για άθληση, χαλάρωση και συνάντηση με φίλους κάτω από τον ήλιο με έναν καφέ στο χέρι; Κι εμείς!

Κυρίως ονειρευόμαστε χώρους όπου θα νιώθουμε ελευθερία, ασφάλεια, και αποφόρτιση από το άγχος της ημέρας. Και αποφασίσαμε να μη μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά να πάρουμε το πράσινο στα χέρια μας! Πώς; Μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces!

 

 Κατεβάζοντάς την μπορείς κι εσύ να ανακαλύψεις, να καταγράψεις και να βαθμολογήσεις πράσινους χώρους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η αξιολόγηση των χώρων αφορά στην ποιότητα και ποσότητα πρασίνου, το επίπεδο καθαριότητας και την ποιότητα και είδος των υποδομών που διαθέτει κάθε χώρος.

Μερικά πράσινα μυστικά

Αν έχεις σκύλο δες εδώ τα τρία καλύτερα πάρκα για σκύλους στην πόλη και επισκεφτείτε τα! Είπε κανείς ότι οι σκύλοι δεν βαριούνται συνέχεια τα ίδια και τα ίδια; Αλλά θυμήσου τα σκυλιά πολλοί αγάπησαν, τις ακαθαρσίες τους κανείς!

Αν πάλι ψάχνεις να βρεις παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής για τα παιδιά και εσένα, εδώ θα πάρετε μερικές ιδέες για μερικά πράσινα διαμαντάκια της Αττικής. Άλλες ιδέες για βόλτα με τα παιδιά μπορείς να βρεις εδώ.

Αν ονειρεύεσαι χώρους για άθληση έξω από τείχους μπορεί να έχεις έναν πράσινο θησαυρό κοντά στο σπίτι σου! Φόρα τα αθλητικά σου και επισκέψου τον.