LIVING-LAND

Το σύστημα παραγωγής τροφίμων και γεωργίας της Ευρώπης είναι προβληματικό!

Καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον, εξαφανίζει σταδιακά την άγρια φύση, βλάπτει τη δημόσια υγεία, ενώ ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινότητες.

Η βασική κινητήρια δύναμη πίσω από όλα αυτά είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) -μια από τις παλαιότερες, ισχυρότερες, πιο συζητημένες και δαπανηρές πολιτικές της ΕΕ.

Ας τη διορθώσουμε! Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί στη συζήτηση για το μέλλον της γεωργίας!

Η δημόσια διαβούλευση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διαδικτυακή Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με το μέλλον της ΚΑΠ, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 2 Μαΐου 2017. Με την ίδια την ΕΕ σε κρίση, τώρα είναι η στιγμή να δείξουμε ότι η αλλαγή είναι και απαραίτητη και εφικτή!

Είναι σημαντικό να αδράξουμε αυτή τη χρυσή ευκαιρία και να κάνουμε τη φωνή, όσο το δυνατό περισσότερων φορέων και οργανώσεων, αλλά και πολιτών να ακουστεί.

Το όραμά μας

Οι οργανώσεις και τα άτομα που υποστηρίζουν αυτήν την εκστρατεία μοιράζονται ένα ισχυρό και ρεαλιστικό όραμα: Όλοι συμφωνούμε ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ είναι προβληματική και ότι μπορεί και πρέπει να διορθωθεί.

Ένα πιο έξυπνο σύστημα τροφίμων και γεωργίας στην Ευρώπη, όχι μόνο θα ήταν πιο βιώσιμο, πιο υγιές και πιο δίκαιο για όλους, αλλά και πιο επωφελές για τον άνθρωπο -συμπεριλαμβανομένων των αγροτών και της φύσης- διασφαλίζοντας, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα το μέλλον μας.
Με το όραμα αυτό κατά νου, όλοι συμφωνούμε ότι το σύστημα τροφίμων γεωργίας της ΕΕ είναι προβληματικό και ότι μια μεταρρυθμισμένη της ΚΑΠ πρέπει να είναι:

  • Δίκαιη, για τους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες
  • Περιβαλλοντικά βιώσιμη, για καθαρό αέρα και νερό, υγιές έδαφος και πλούσια πανίδα και χλωρίδα 
  • Υγιής, για ασφαλές φαγητό και για την ευημερία όλων των ανθρώπων
  • Με υπευθυνότητα, για το κλίμα του πλανήτη και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο

Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί συμμετέχοντας στη Δημόσια Διαβούλευση τώρα! Μερικές από τις προτεινόμενες απαντήσεις είναι διαθέσιμες εδώ.

Συμφωνείς ότι η ΚΑΠ χρειάζεται μια θεμελιώδη επανεξέταση; Τότε έλα μαζί μας τώρα!

Χρειάζεται οι ηγέτες της Ευρώπης να καταλάβουν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός οργανώσεων και ατόμων από ποικίλους τομείς και κοινότητες ζητούν θεμελιώδεις αλλαγές σε αυτήν την πολιτική. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη της θέλησης για μεταρρύθμιση, καθώς είναι κάτι που αφορά όλους μας! 

Τι μπορείς εσύ ή η οργάνωση σου να κάνει:

  1. Να συμμετάσχετε στη Δημόσια Διαβούλευσηστην ιστοσελίδα τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες απαντήσεις μας.  Μπορείτε να βρείτε καθοδηγητικά έγγραφα και βασικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, σας καλούμε να μας στείλετε τις απαντήσεις σας, ώστε να μπορούμε να τις μοιραστούμε και να ενθαρρύνουμε περαιτέρω δράσεις και συνεργασίες.
  2. Να γράψετετον οργανισμό σας ως υποστηρικτή του οράματός μας, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα. Κάνοντας το αυτό, μας δίνετε το δικαίωμα να προσθέσουμε το λογότυπό σας στη λίστα των οργανισμών που δραστηριοποιούνται για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Παρακαλούμε διαβάστε την «Αποποίηση Ευθύνης» κάτω από τη φόρμα.
  3. Να συμβάλλετε σε αυτή την ιστοσελίδααποστέλλοντάς μας στοιχεία ή απόψεις που αποδεικνύουν γιατί η ΚΑΠ πρέπει να μεταρρυθμιστεί προς όφελος των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Αυτά μπορεί να είναι έγγραφα θέσεων, κατευθυντήριες γραμμές για τη συμπλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, μαρτυρίες, δηλώσεις ή σύντομα βίντεο που μεταφέρουν τις σκέψεις σας σχετικά με το γιατί είναι απαραίτητη η αλλαγή. Διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύσουμε το υλικό το οποίο δεν συνάδει με το όραμά μας.