ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καλωσορίσατε στην «παιγνιοθήκη» της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης! Εδώ θα βρείτε πλούσιο παιδαγωγικό υλικό που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εμψυχωτές, ερευνητές, και όλους όσοι ενδιαφέρονται να εκπαιδεύσουν πολίτες, μικρούς και μεγάλους, για τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας.

© Μοσχοφίδης / WWF Ελλάς

Η θεματολογία είναι ευρύτατη: οικολογικό αποτύπωμα, ζωή στην πόλη, υπεύθυνη κατανάλωση, κλιματική αλλαγή, οικοσυστήματα, απειλούμενα είδη… Όλη η δουλειά της οργάνωσης είναι εδώ, σε μορφή εκπαιδευτικού υλικού! Το οποίο ανανεώνεται διαρκώς...

Το υλικό αυτό είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να το χρησιμοποιήστε εύκολα στην τάξη αλλά και σε κάθε περιβάλλον μάθησης. Φύλλα εργασίας, ηλεκτρονικά και επιδαπέδια παιχνίδια, παρουσιάσεις, αφίσες, σχέδια εργασίας, όλα είναι έτοιμα προς χρήση και αξιοποίηση από εσάς. Με τις κατάλληλες προσαρμογές από εσάς, οι δραστηριότητες που προτείνουμε θα ταιριάξουν στην ηλικία και στις ανάγκες των μαθητών σας.

Η οργάνωση του υλικού αντιστοιχεί στις θεματικές ενότητες της ιστοσελίδας μας: «Σημαντικές περιοχές», «Τρόπος ζωής», «Απειλούμενα είδη», «Ζωντανή οικονομία», όπου θα βρείτε πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

Η φιλοσοφία μας είναι «λίγη θεωρία, περισσότερο βίωμα, ακόμη περισσότερη δράση».Τα παιδιά σήμερα γνωρίζουν τα πάντα σχεδόν για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Το πρόβλημα είναι η πράξη. Στην «Καλύτερη Ζωή», που αφορά την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής, στην ενότητα «σχολεία», θα βρείτε αποκλειστικά προτάσεις για δράσεις που μπορεί να αναλάβει το σχολείο εντός αλλά και εκτός των τειχών του.

Έχουμε δημιουργήσει για σας περισσότερα απο 100 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

© A. Bonetti / WWF Ελλάς

Η ομάδα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που σχεδιάζει το υλικό πραγματοποιεί επίσης εργαστήρια σε σχολεία και άλλους χώρους τυπικής και άτυπης μάθησης, συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς και μοιράζεται τη γνώση της σε σεμινάρια και εργαστήρια εκπαιδευτικών, συνεργάζεται με Δήμους και άλλες κοινότητες μάθησης και καλλιέργειας ενεργών πολιτών. Αν θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας μπορείτε να γραφτείτε στο μηνιαίο ηλεκτρονικό εφημεριδάκι των εκπαιδευτικών «Το πάντα πάει σχολείο» (συμπληρώστε το email σας πάνω δεξιά).

Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια κοινωνία ενημερωμένη και δραστήρια, για μια κοινωνία που σέβεται το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο.