Κάνουμε πράξη το ενδιαφέρον μας για τους υγρότοπους της Κρήτης

Το Σάββατο στις 12 Μαΐου στις 10.00 π.μ., οι Sapridonistas, οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Μαλίων και το WWF Ελλάς, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στη δράση καθαρισμού και ανάδειξης του υγρότοπου στον Ποταμό Μαλίων, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρου του Ανακτόρου των Μαλίων. Στην δράση θα συμμετέχουν και μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας Εθελοντών του Δήμου Χανίων.

Ο υγρότοπος Έλος ποταμού Μαλίων έχει έκταση 146 στρέμματα και είναι ένας από τους ελάχιστους καλά διατηρημένους φυσικούς παράκτιους υγρότοπους της Κρήτης. Μοναδική αξία έχει ο καλαμιώνας που εμπεριέχεται στην υγροτοπική περιοχή, αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε έκταση καλαμιώνα του νησιού. Επιπλέον, η περιοχή του υγρότοπου και των αμμοθινών αποτελεί μία από της ωραιότερες παράκτιες περιοχές κοντά στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι εκτός του καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην περιοχή του υγρότοπου και συνοπτική παρουσίαση για τη σημασία του για τα μεταναστευτικά πουλιά.

Η εκδήλωση αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος των ενεργών πολιτών των Μαλίων για τον τόπο τους και ελπίζουμε να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες
Μαρία Νοΐδου, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη, WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημείωση προς συντάκτες

  • Οι Sarpidonistas είναι μια εθελοντική, ανεξάρτητη ομάδα δράσης από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που αγαπούν τα Μάλια και συμμετέχουν ενεργά στην ανάδειξη του υγρότοπου όσο και στην ανάδειξη του οικισμού των Μαλίων sarpidonistas.wordpress.com, www.facebook.com/#!/Sarpidonistas
  • Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Μαλίων υλοποιεί πρόγραμμα περιβαλλοντική εκπαίδευση με τίτλο Παί-ΖΟΥΜΕ στον Ποταμό Μαλίων και στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές συμβάλλουν ενεργά στην προστασία της περιοχής μέσω και της συμμετοχής τους στον καθαρισμό potamosmalia.blogspot.com
  • Η Ομάδα Εθελοντών Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων υλοποιεί εθελοντικές δράσεις εντός των Χανίων και μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτές επικοινωνώντας μέσω του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία και βιώσιμη διαχείριση του υγρότοπου των Μαλίων έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανάδειξη της περιοχής, ενώ μέσω του εθελοντικού προγράμματος Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης, η περιοχή παρακολουθείται συστηματικά από τα μέλη του Δικτύου. http://wwfaction.wordpress.com/2011/06/25/wetlands_protectors/#comments
  • Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης έχει ως σκοπό συστηματικό έλεγχο της κατάστασης των ευαίσθητων αυτών περιοχών με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισης και υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Περισσότερα για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», θα βρείτε στη διεύθυνση www.apostolinero.gr