ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Πάρνηθα: Γνωρίζω, Συμμετέχω, Προστατεύω

Οι Προστατευόμενες Περιοχές της Ελλάδας και το Παράδειγμα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας: Το εκπαιδευτικό αυτό πακέτο δημιουργήθηκε από το WWF Ελλάς με στόχο τη γνωριμία των μαθητών και εκπαιδευτικών με μια προστατευόμενη περιοχή της χώρας μας (την Πάρνηθα ή άλλη της επιλογής σας), την παροχή γνώσης, την ευαισθητοποίηση για την ανάγκη προστασίας της και την κατανόηση αλλά και διερεύνηση τρόπων διαχείρισης που να εξασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξή της. Ευχαριστούμε θερμά τον όμιλο EUROBANK για την ευγενική υποστήριξη, στο πλαίσιο του προγράμματος "Γνωρίζω, Συμμετέχω-Προστατεύω – Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας.Το πακέτο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και περιλαμβάνει:

Εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό (μέρος Α, μέρος Β)
Φύλλα εργασίας με σειρά δραστηριοτήτων – για τους μαθητές
Επεξηγήσεις φύλλων εργασίας – για τον εκπαιδευτικό
Τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας
Ένα ένθετο με πληροφορίες και φύλλα εργασίας για τα Δάση και τις Δασικές Πυρκαγιές, που θεωρήσαμε ότι ήταν απαραίτητο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007
Σειρά διαφανειών (slides).
Συνοδευτικό κείμενο για την επεξήγηση των διαφανειών στην τάξη
Ερωτήσεις και απαντήσεις

Δηλητηριασμένα Δολώματα

"Κάτοικοι του Έβρου στο χέρι σας είναι να σώσετε τα σπάνια είδη, όπως το μαυρόγυπα, γι'αυτό ΣΤΟΠ στα δηλητηριασμένα δολώματα". Αυτό το μήνυμα ενός μαθητή γυμνασίου από τον Έβρο υπήρξε το κεντρικό μήνυμα της περιβαλλοντικής εκπαιδευτικής δράσης με θέμα τις επιπτώσεις των δηλητηριασμένων δολωμάτων στον άνθρωπο και στην άγρια πανίδα. H δράση διοργανώθηκε το Δεκέμβριο του 2005 από το WWF Ελλάς σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Νομαρχία Έβρου. Συνολικά συμμετείχαν 16 (από τα 23) γυμνάσια του Νομού Έβρου με 1150 μαθητές από όλες τις τάξεις των γυμνασίων.
Έντυπο εκπαιδευτικού
Τα μηνύματα των μαθητών