Μια μεγάλη και ωραία κινητοποίηση σε όλο τον πλανήτη, η οποία σχημάτισε την παγκόσμια κοινότητα που ζητάει αλλαγή πλεύσης και άμεση δράση για να σώσουμε τον πλανήτη και το μέλλον μας – αυτό ήταν το γεγονός του Σαββάτου. 150 χώρες, αριθμός ρεκόρ, συμμετείχαν στην ώρα της Γης του 2012. Πολίτες από 6.494 πόλεις σε όλο τον κόσμο μοιράστηκαν το ίδιο συνθηματικό υπέρ της κοινής προσπάθειας που απαιτείται για ένα βιώσιμο μέλλον.

«Από το Πεκίνο ως το Βερολίνο, κι από τη Σιγκαπούρη ως το Σαν Φρανσίσκο, οι άνθρωποι σβήνουν τα φώτα τους απόψε δηλώνοντας την ανησυχία τους για το μέλλον της ζωής μας στον πλανήτη», δήλωσε ο Τζιμ Ληπ, Γενικός Διευθυντής του WWF International.

«Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, δηλώνουμε συμβολικά τη δέσμευσή μας για βιώσιμη ενέργεια για όλους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. «Χρειαζόμαστε καύσιμα για το μέλλον, καθαρή, αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή ενέργεια. Σήμερα δρούμε από κοινού και τροφοδοτούμε ένα πιο φωτεινό αύριο», συνέχισε.

Σε όλο τον κόσμο ήταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λειτούργησαν αποφασιστικά για την προώθηση του μηνύματος της Ώρας της Γης. Το Twitter και το Facebook βοήθησαν στη διασύνδεση ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών του πλανήτη.
Ειδικό χαρακτήρα είχε η ελληνική συμμετοχή, που επικεντρώθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος στον αντίποδα της λογικής που θεωρεί πολυτέλεια κάτι τέτοιο. Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου πήραν το λόγο αφήνοντας το δικό τους πρωτότυπο μήνυμα ξεκινώντας με τη φράση «Μπορούμε να σώσουμε…»

Δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στη δράση με τους μικρούς μαθητές να ζωγραφίζουν, να βγάζουν φωτογραφίες, να γυρίζουν βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Πολλές επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους, ενημέρωσαν τους εργαζομένους τους, ή μοιράστηκαν στο διαδίκτυο το μήνυμα της Ώρας της Γης καλώντας τους επισκέπτες των σελίδων τους να συμμετάσχουν. Τουλάχιστον εκατό Δήμοι, αλλά και αρκετές οργανώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα συμμετείχαν, σε πολλές περιπτώσεις με ειδικές εκδηλώσεις. Για άλλη μια χρονιά έσβησαν τα φώτα της Ακρόπολης, της Βουλής των Ελλήνων, κεντρικών κτιρίων της πρωτεύουσας και όλων των μεγάλων πόλεων.