ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η επιτυχία της δράσης μας εξαρτάται απόλυτα από την επαγγελματική αρτιότητα των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν. Για αυτόν τον λόγο ο πυρήνας του έργου μας βασίζεται σε όλους τους συνεργάτες μας, ικανούς να ανταποκριθούν στις σύνθετες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας.

Η έδρα μας βρίσκεται στην Αθήνα και παράλληλα διατηρούμε τοπικά γραφεία στη Δαδιά Έβρου, στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Σύρο. Συνεργάτες μας βρίσκονται και σε άλλες οικολογικά σημαντικές περιοχές όπως στη Ζάκυνθο και στην ευρύτερη περιοχή της Πρέσπας

Η δομή της οργάνωσης χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο αφορά την εποπτεία, το δεύτερο τη διοίκηση και το τρίτο την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Εποπτεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει έως 15 μέλη και φέρει κατ' ουσία την τελική ευθύνη για όλες τις αποφάσεις και δράσεις της οργάνωσης. Τα μέλη του έχουν τριετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια, ενώ τα νέα μέλη προτείνονται και εκλέγονται από τα υπάρχοντα μέλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο, οπότε και εγκρίνει τη στρατηγική της οργάνωσης, το ετήσιο σχέδιο δραστηριοτήτων και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό της οργάνωσης, και ελέγχει τον ρυθμό υλοποίησής τους. Το ΔΣ επίσης αξιολογεί συνολικά την απόδοση της οργάνωσης, την απόδοση του Γενικού Διευθυντή και ελέγχει την επίδοση των βασικών στελεχών της.

Το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου υποστηρίζεται από τρεις επιτροπές, την Εκτελεστική Επιτροπή, την Επιτροπή Οικονομικών και την Επιστημονική Επιτροπή

Η λειτουργία και οι αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου προσδιορίζονται από το καταστατικό της οργάνωσης και εξειδικεύονται από τον «Κανονισμό Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου».

Διοίκηση

Ο Γενικός Διευθυντής (ΓΔ) είναι συνολικά υπεύθυνος για την διοίκηση και λειτουργία της οργάνωσης. Επικουρικά προς τον ΓΔ λειτουργούν ο Οικονομικός Διευθυντής, η Ομάδα Διαχείρισης και η Μονάδα Διαχείρισης και Ανάπτυξης Προγραμμάτων. Ο Oικονομικός Διευθυντής, πέραν των αρμοδιοτήτων της οικονομικής διαχείρισης της οργάνωσης, συντονίζει τη διοικητική υποστήριξη και διαχειρίζεται την υλικοτεχνική υποδομή της. Η Ομάδα Διαχείρισης στελεχώνεται από τους επί κεφαλής των τμημάτων της οργάνωσης και έχει την ευθύνη του συνολικού συντονισμού του έργου της και της διευθέτησης τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν. Στην Ομάδα Διαχείρισης προεδρεύει ο ΓΔ. Τέλος, η Μονάδα Διαχείρισης και Ανάπτυξης Προγραμμάτων είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας των προγραμμάτων της οργάνωσης, για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των νέων έργων και για τον συντονισμό της αξιολόγησής τους. Επίσης λειτουργεί επικουρικά προς αυτά, αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση σειράς διαδικαστικών εργασιών (υποβολή αναφορών και προτάσεων, επεξεργασία συμβάσεων, κοκ) και φροντίζοντας για τον συντονισμό των δια-τμηματικών αναγκών τους.

Υλοποίηση

Τα βασικά τμήματα της οργάνωσης είναι δύο:

 • το τμήμα Προστασίας της Φύσης
 • το τμήμα Μάρκετινγκ

Το τμήμα προστασίας της φύσης περιλαμβάνει την ουσιαστική υλοποίηση του προγράμματος της οργάνωσης και χωρίζεται εν συνεχεία στους τομείς περιβαλλοντικής πολιτικής, προγραμμάτων «πεδίου», κατάρτισης και εκπαίδευσης και συμμετοχής κοινού.

Το τμήμα μάρκετινγκ, είναι αρμόδιο για την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων της οργάνωσης, την προώθηση και τη συγκρότηση μιας ενιαίας και αναγνωρίσιμης ταυτότητας της οργάνωσης (branding) και την υλοποίηση επικοινωνιακών δράσεων και παρουσία  στα ΜΜΕ.

 • Επίτιμος Πρόεδρος: Θύμιος Παπαγιάννης, Αρχιτέκτων-πολεοδόμος
 • Πρόεδρος: Γιώργος Π. Βλάχος, Επ. Καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Αντιπρόεδρος: Ξενοφών Κάππας, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου
 • Γραμματέας: Βασίλης Κατσούπας, Πολιτικός Επιστήμονας, Επιχειρηματίας

Μέλη

 • Mατίνα Ασημακοπούλου: Δικηγόρος
 • Κωνσταντίνος Σερράος: Καθηγητής ΕΜΠ Διευθυντής Σπουδαστηρίου Πολεοδομικών Ερευνών, τ. Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου
 • Δέσποινα Βώκου: Καθηγήτρια, ΑΠΘ
 • Γεώργιος Κων. Βλάχος: διακεκριμένος φίλος WWF, συντονιστής Τμημάτων διοίκησης στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
 • Φίλιππος Λαιμός: Επιχειρηματίας
 • Αγνή Καλφαγιάννη: Επίκουρη Καθηγήτρια στο Copernicus Institute of Sustainable Development, Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία
 • Paul Gripari: επιχειρηματίας

Εκτελεστική Επιτροπή

 • Γιώργος Βλάχος (Πρόεδρος)
 • Ξενοφών Κάππας
 • Βασίλης Κατσούπας
 • Θύμιος Παπαγιάννης

Επιτροπή Οικονομικών

 • Ξενοφών Κάππας (Πρόεδρος)
 • Αθηνά Δεσύπρη
 • Νίκος Εμπέογλου
 • Αναστάσης Λεβέντης

Δημήτρης Καραβέλλας: γενικός διευθυντής

Ο Δημήτρης Καραβέλλας έχει σπουδάσει υδροβιολογία και διαχείριση αλιείας. Συνεργάζεται με το WWF από το 1993, οπότε και ανέλαβε για δύο χρόνια τη θέση του συντονιστή του προγράμματος για την προστασία της μεσογειακής φώκιας στη Ζάκυνθο. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το WWF International και ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου της διεθνούς εκστρατείας για την αλιεία στη Μεσόγειο.

Είναι διευθυντής της οργάνωσης από τον Ιανουάριο του 1998.

Ο Δημήτρης Καραβέλλας είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Μαίρη Κορωναίου: βοηθός γενικού διευθυντή

Η Μαίρη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγγλομαθών Γραμματέων στην Αθήνα.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιούλιο 1997 ως Γραμματέας Υποδοχής. Σήμερα είναι Βοηθός του Γενικού Διευθυντή.

Στο ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την κηπουρική, την ανθοδετική και τη μαγειρική.

Ελένη Τρακόσια: υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού

Η Ελένη γεννήθηκε στη Χαλκίδα.

Έχει σπουδάσει Οικονομική & Περιφερειακή Ανάπτυξη (Πάντειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Οκτώβριο 2017 ως Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το σκύλο της, πηγαίνει σινεμά και παίζει μουσική.

Κωνσταντίνος Λιαρίκος: επικεφαλής περιβαλλοντικού προγράμματος

Ο Κωνσταντίνος Λιαρίκος είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στην έρευνα και την εκπαίδευση και έχει συντονίσει ή/και συμμετάσχει στην προετοιμασία μεγάλου αριθμού εργασιών και επιστημονικών κοινοποιήσεων.

Από το 2002 δουλεύει στο WWF Ελλάς, όπου σήμερα είναι επικεφαλής προγράμματος και λειτουργιών (operations). Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης του παν/μίου Αιγαίου και μέλος του ΔΣ του σωματείου Ελληνικό Τοπίο. Είναι παντρεμένος, έχει έναν γιο και τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται κυρίως με την μουσική.

Θεοδότα Νάντσου: επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φιλοσοφία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην περιβαλλοντική ηθική (Πανεπιστήμιο Λάνκαστερ της Βρετανίας), ενώ τώρα σπουδάζει επίσης δημόσια διοίκηση.

Από το 1991 ξεκίνησε να συνεργάζεται εθελοντικά με το «νεογέννητο» τότε γραφείο του WWF στην Ελλάδα. Από το 2005 ηγείται του τμήματος περιβαλλοντικής πολιτικής. Επίσης είναι πρόεδρος στη στρατηγική ομάδα του WWF European Policy Office.

Έχει δυο γιους, με τους οποίους απολαμβάνει το διάβασμα, τις βόλτες στην παραλία και το σινεμά.

Παναγιώτα Μαραγκού: επιστημονική συντονίστρια προστασίας βιοποικιλότητας

Η Παναγιώτα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Βιολογία (ΕΚΠΑ), με διδακτορικό στη συγκριτική οικολογία ερπετών (Πανεπιστήμιο Πατρών).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιούλιο 1997 ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων Υγροτόπων.

Σήμερα είναι Senior Conservation Officer.

Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει λογοτεχνία, γυμνάζεται και προσπαθεί να κρατήσει επαφή με την πρώτη της ερευνητική αγάπη, τα ερπετά.

Ολιβιέ Βαρδακούλιας: υπεύθυνος οικονομικών πολιτικών

Γεννήθηκε στο Παρίσι.

Είναι οικονομολόγος, με εξειδίκευση στη διεθνή αναπτυξιακή οικονομία (πτυχίο και μεταπτυχιακό στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού) και στα οικονομικά του περιβάλλοντος (μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάιο 2018 ως Συντονιστής Οικονομικών Πολίτικων.

Στον ελεύθερο του χρόνο προσπαθεί όσο μπορεί να ταξιδεύει και να κάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει σχέση με τη θάλασσα.

Γιώργος Μελισσουργός:: υπεύθυνος έργου LIFE-IP 4 NATURA

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει αρχιτέκτονας μηχανικός (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακές σπουδές στον περιφερειακό και αστικό σχεδιασμό (LSE) και διδακτορικό στην ανθρωπογεωγραφία (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2019 ως υπεύθυνος έργου LIFE-IP 4 NATURA.

Στον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει, διαβάζει και παίζει μουσική.

Δημήτρης Ιμπραήμ: υπεύθυνος τομέα κλίματος και ενέργειας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Αιγύπτιο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται επαγγελματικά με θέματα ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής την τελευταία 15ετία.

Εντάχθηκε στην ομάδα του WWF Ελλάς τον Ιούλιο του 2018.

Δημήτρης Τσέκερης: υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Διπλωματούχος μηχανικός της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με ειδίκευση στην ενέργεια
και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Πολυτεχνείο της Δανίας (DTU) στην Αειφόρο Ενέργεια (MSc in Sustainable Energy), με ειδίκευση στις ΑΠΕ,
στην Εξοικονόμηση  Ενέργειας και την ενεργειακή πολιτική εν γένει.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε το Σεπτέμβριο 2019.

Στον ελεύθερο του χρόνο επιλέγει να διαβάζει, να ταξιδεύει και να περνάει χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα.

Άνθιμος Χατζηβασιλείου: υπεύθυνος επικοινωνίας για την πολιτική

Ο Άνθιμος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακό στη Θεωρία και Πρακτική των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πανεπιστήμιο Έσσεξ).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2015 ως συνεργάτης επικοινωνίας για την πολιτική. Σήμερα είναι υπεύθυνος επικοινωνίας για την πολιτική.

Στον ελεύθερο του χρόνου γυμνάζεται, ακούει μουσική και ασχολείται με την κηπουρική.  

Σοφία Κουκουλάκη: υπεύθυνη χρηματοδοτήσεων προγράμματος

Η Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Τοπογράφος Μηχανικός (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), με μεταπτυχιακές σπουδές και επαγγελματική εκπαίδευση στη Διοίκηση επιχειρήσεων (Chartered Institute of Marketing, IMD, INSEAD).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Φεβρουάριο 2011 ως Υπεύθυνη Εταιρικών Συνεργασιών.

Σήμερα είναι Υπεύθυνη Χρηματοδοτήσεων Προγράμματος.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την οικογένειά της, το σκύλο της, πηγαίνει σινεμά και ταξιδεύει.

Ναταλία Καλευρά: συνεργάτης γεωπληροφορικής

Η Ναταλία γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Δασολογία, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωπληροφορική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2008 ως Συνεργάτης του Τομέα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης.

Σήμερα είναι Συνεργάτης της Μονάδας Διαχείρισης Προγραμμάτων και Λειτουργιών, ειδική σε θέματα χαρτογραφικής υποστήριξης (Geographic Information Systems).

Στον ελεύθερό της χρόνο διασκεδάζει με την οικογένεια και τους φίλους της, κάνει χορευτική γυμναστική και “Do-It-Yourself” διακοσμητικές κατασκευές για το σπίτι της.

Τίνα Μάρκου: συνεργάτιδα διοικητικής υποστήριξης προγράμματος

Η Τίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ).

Στην ομάδα του WWF εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2018 ως Συνεργάτιδα Διοικητικής Υποστήριξης Προγράμματος.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον κλασικό χορό, την κηπουρική και πηγαίνει σινεμά.

Πρόγραμμα Θράκης

Δώρα Σκαρτσή: υπεύθυνη τοπικού γραφείου Θράκης (Δαδιά Έβρου)

Η Θεοδώρα Σκαρτσή γεννήθηκε το 1963.

Έχει σπουδάσει δασολόγος στο ΑΠΘ.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε το 1993 ως ερευνήτρια πεδίου του προγράμματος Δαδιάς.

Στον ελεύθερο χρόνο* της απολαμβάνει τη φύση του δάσους Δαδιάς και συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις της περιοχής.

Elzbieta Kret: ερευνήτρια πεδίου

Η Elzbieta Kret έχει σπουδάσει προστασία του περιβάλλοντος και οικολογία ζώων στην Πολωνία από όπου κατάγεται

Συνεργάζεται με το WWF από το 2006 όταν και εργάστηκε σαν εθελόντρια του EVS (Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία) στη Δαδιά. Στη συνέχεια συμμετείχε στο πρόγραμμα «Έρευνα Οικολογίας του Κόκκινου Ελαφιού στο Όρος Πάρνης» κατά τα έτη 2007-2009. Από 2009 έχει γυρίσει στη Δαδιά στο Πρόγραμμα Έβρου όπου εργάζεται ως ερευνήτρια πεδίου. Από τότε παρακολουθεί και προστατεύει τα σπάνια και εξαιρετικά αρπακτικά πουλιά της περιοχής.

Πρόσφατα, έχει αποκτήσει καινούριο «συνάδελφο» με τον οποίο σχηματίζουν την πρώτη ομάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα.       

Ροδή Καραμπάτσα: συνεργάτης προγράμματος Έβρου

Η Ροδή Καραμπάτσα γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1984.

Σπούδασε Τουρκική Γλώσσα & Ιστορία στο ΔΠΘ. Ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε και με την εκπαίδευση παιδιών μειονοτήτων

Ξεκίνησε να εργάζεται στο WWF Ελλάς από το 2008 στο Πρόγραμμα Έβρου στη Δαδιά και έως σήμερα ασχολείται με τη διαχείριση του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) του ERASMUS +, αλλά και με τη συνολική υποστήριξη του προγράμματος.

Λευτέρης Καψάλης: ερευνητής πεδίου

Ο Λευτέρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Έχει σπουδάσει Δασολογία και Φυσικό Περιβάλλον (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αειφορική Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών (Πανεπιστήμιο Πατρών).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάρτιο 2016 ως επιστημονικός συνεργάτης προγράμματος Έβρου.

Στον ελεύθερό του χρόνο ταξιδεύει.

Θάλασσα

Σπύρος Κοτομάτας: επιστημονικός συντονιστής θαλάσσιου προγράμματος

Ο Σπύρος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Βιολογικές Επιστήμες (Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο), και έχει διδακτορικό στην πληθυσμιακή οικολογία (Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάιο 2013 αναλαμβάνοντας το συντονισμό του ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE.

Σήμερα είναι στέλεχος του Θαλάσσιου Προγράμματος (Τμήμα Conservation).

Στον ελεύθερο του χρόνο χαλαρώνει με φίλους.

Αντιγόνη Φούτση: υπεύθυνη αλιείας

Η Αντιγόνη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (London School of Economics and Political Science).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ως Συνεργάτιδα του Προγράμματος Αλιείας.

Στον ελεύθερό της χρόνο αθλείται, διαβάζει, φωτογραφίζει και ταξιδεύει.

Μιχάλης Μαργαρίτης: συνεργάτης προγραμμάτων αλιείας

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στη Ρόδο.

Έχει σπουδάσει Βιολογία (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Υδροβιολογία (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Δεκέμβριο 2017 ως Συνεργάτης Αλιείας.

Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το μπάσκετ (μόνο ως φίλαθλος πλέον), το διάβασμα και τη φύση.

Χαρίκλεια Μινώτου: επιστημονική συνεργάτης, υπεύθυνη προγράμματος Ζακύνθου

Η Χαρίκλεια Μινώτου γεννήθηκε το 1968. Λόγω των σπουδών της, αρχικά γεωπονικού αντικειμένου αλλά και του διδακτορικού της στην αειφορική διαχείριση προσταστευόμενων περιοχών ασχολείται με θέματα βιολογικής γεωργίας , αειφόρου ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ευαισθητοποίησης σε θέματα διατροφής και περιβάλλοντος, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικο-αγροτουρισμού, ακουστικής οικολογίας.

Από το 2000 εργάζεται στο WWF Ελλάς, στο Πρόγραμμα Ζακύνθου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta και τη διαχείριση της παραλίας των Σεκανίων. Παράλληλα συμμετέχει από το 2000 ως εκπρόσωπος των ΜΚΟ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.

Αμαλία Αλμπερίνι: συνεργάτης θαλάσσιου προγράμματος/συντονίστρια διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης ICMMPA

Η Αμαλία γεννήθηκε στην Αθήνα.

Το προπτυχιακό της ήταν στη Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie, Paris IV, στη Γαλλία και το μεταπτυχιακό της στη Θαλάσσια και Παράκτια Περιβαλλοντική Διαχείριση στο Nicholas School of the Environment, στο Duke University στην Αμερική.

Η Αμαλία είχε συνεργαστεί με το WWF Ελλάς το 2015-2016 ως υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE. Από το Σεπτέμβρη του 2017 είναι συντονίστρια της διοργάνωσης της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές και συνεργάτης του θαλάσσιου προγράμματος ειδικευόμενη σε θέματα προστασίας κητωδών.

Τον ελεύθερο της χρόνο τον μοιράζεται με τους αγαπημένους της ανθρώπους.

Πρόγραμμα Κυκλάδων

Χρήστος Παπαδάς: υπεύθυνος τοπικού γραφείου Κυκλάδων (Σύρος) 

Ο Χρήστος γεννήθηκε στη Σαλαμίνα.

Είναι περιβαλλοντολόγος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον και τη Γεωργία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Παράλληλα είναι κυβερνήτης ταχυπλόων σκαφών, skipper και δύτης (divemaster PADI).

Στην ομάδα του WWF εντάχθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 ως υπεύθυνος ομάδας πεδίου του προγράμματος CYCLADES Life με έδρα τη Σύρο.

Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη φωτογραφία, το ποδήλατο, το ορεινό τρέξιμο, τις καταδύσεις, την ορειβασία και την ιστιοπλοΐα.

Βεντούρης Μπουντούρης: τεχνικός πεδίου 

Ο Βεντούρης γεννήθηκε στη Σύρο.

Είναι πιστοποιημένος αυτοδύτης, χειριστής ταχυπλόου σκάφους και ναυαγοσώστης κλειστών αγκαταστάσεων

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2018 ως τεχνικός πεδίου του θαλάσσιου προγράμματος.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείτε με την γυμναστική και τα θαλάσσια σπόρ.

Αποστόλης Ζαμπλάκος: τεχνικός πεδίου 

Ο Αποστόλης γεννήθηκε στη Σύρο.

Έχει σπουδάσει γραφιστική (ΑKTO ART&DESIGN) και ασχολείται επίσης με βίντεο και μοντάζ.

Είναι πιστοποιημένος αυτοδύτης, ναυαγοσώστης ανοιχτής θαλάσσης, χειριστής ταχυπλόου σκάφους, ιστιοπλόος και χειριστής ΣμηΕΑ.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2018 ως τεχνικός πεδίου του θαλάσσιου προγράμματος.

Στον ελεύθερο του χρόνο απολαμβάνει θαλάσσια και ορεινά αθλήματα.

Βασιλική Δεναξά: τεχνικός πεδίου

Η Βασιλική γεννήθηκε στη Σύρο.

Προέρχεται από οικογένεια επαγγελματιών αλιέων. Έχει σπουδάσει Ιχθυολόγος (ΤΕΙ Ηπείρου) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Αποβλήτων (Ε.Α.Π.). Είναι πιστοποιημένη αυτοδύτρια, ιστιοπλόος, χειρίστρια ταχυπλόου σκάφους και ΣμηΕΑ.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2018 ως τεχνικός πεδίου του θαλάσσιου προγράμματος.

Στον ελεύθερο της χρόνο απολαμβάνει ομαδικές υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής, ενώ επένδυση ζωής θεωρεί τα ταξίδια.

Υγρότοποι

Θάνος Γιαννακάκης: υπεύθυνος προγράμματος νησιωτικών υγροτόπων

Ο Θάνος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Περιβαλλοντικές Επιστήμες (Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στην διαχείριση χερσαίων οικοσυστημάτων (Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης) και την επιστήμη και τεχνολογία υδατικών πόρων (Ε.Μ.Π).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάρτιο 2008 ως Ερευνητής Πεδίου και από το 2011 ως Συντονιστής στο πρόγραμμα «Προστασία των νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας».

Σήμερα είναι Συντονιστής του προγράμματος των Μεσογειακών νησιωτικών υγρότοπων.

Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών του, την φωτογραφία και τα ορεινά αθλήματα.

Δάση

Ηλίας Τζηρίτης: συνεργάτης δασικού προγράμματος

O Ηλίας γεννήθηκε στα Καλάβρυτα.

Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σπουδές (Πάντειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτική και Διαχείριση Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε το καλοκαίρι του 1995, ως εθελοντής στην Δαδιά και από τον Νοέμβριο του 2004 ως εργαζόμενος.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον γιο του, πεζοπορεί, ποδηλατεί και συμμετέχει εθελοντικά σε δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Πολιτική για το φυσικό περιβάλλον

Σοφία Κόπελα: συνεργάτης πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον

Η Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (University of Nottingham) και διδακτορικού τίτλου στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (University of Bristol). Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού της, εργάστηκε ως λέκτορας σε πανεπιστήμια στην Αγγλία (Kingston University, London και Lancaster University) όπου δίδασκε και έκανε έρευνα σε θέματα διεθνούς δικαίου περιβάλλοντος και δικαίου της θάλασσας.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιούλιο του 2018 ως συνεργάτης πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον.

Στον ελεύθερο χρόνο της πηγαίνει στο θέατρο, στον κινηματογράφο και σε συναυλίες, διαβάζει και ταξιδεύει.

Εύα Καλλιβωκά: υπεύθυνη κατάρτισης και συμμετοχικών δράσεων για το φυσικό περιβάλλον

Η Εύα γεννήθηκε στην Πάτρα.

Έχει σπουδάσει Βιολογία (Πανεπιστήμιο Πατρών) με μεταπτυχιακές σπουδές στη διαχείριση φυσικών πόρων (Imperial College).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2018 ως Υπεύθυνη Συμμετοχικών Δράσεων και Κατάρτισης.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το διάβασμα, τη μαγειρική, και ακούει μουσική.

Βασιλική Ορφανού: συνεργάτης κατάρτισης και συμμετοχικών δράσεων για το φυσικό περιβάλλον

Η Βασιλική γεννήθηκε στην Πάτρα.

Έχει σπουδάσει Βιολογία (Πανεπιστήμιο Πατρών), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Προστασία και Διαχείριση της Βιοποικιλότητας (Πανεπιστήμιο Οξφόρδης) και στη Διδακτική των Θετικών Επιστημών (Πανεπιστήμιο Πατρών).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιούλιο του 2018 ως Συνεργάτης Συμμετοχικών Δράσεων για το Φυσικό Περιβάλλον.

Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει βιβλία, ταξιδεύει, και ασχολείται με πιλάτες και εναέρια ακροβατικά.

Ενέργεια και κλιματική αλλαγή

Νομικός τομέας

Γιώργος Χασιώτης: νομικός συντονιστής

O Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Imperial College και της Νομικής Αθηνών, και κάτοχος LL.M. (Harvard Law School).

Εργάζεται στο WWF από το 2008, και σήμερα είναι συντονιστής νομικών δράσεων. Του αρέσει το διάβασμα, το τρέξιμο, η μουσική και η ορειβασία.

Άννα Βαφειάδου: νομικός / συντονίστρια νομικής ομάδας

Η Άννα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος Νομικής Σχολής (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δίκαιο Περιβάλλοντος (Master 2-Droit de l’environnement, des territoires et des risques, Université de Strasbourg). Ασκεί δικηγορία στην Αθήνα από το 2015.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 ως Νομική Συνεργάτης και Συντονίστρια της εθελοντικής νομικής ομάδας υποστήριξης πολιτών του WWF Ελλάς (Τμήμα Πολιτικής).

Στον ελεύθερό της χρόνο παρακολουθεί κινηματογράφο και θεατρικές παραστάσεις, ταξιδεύει και κάνει ορειβασία.

Ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και συμμετοχή

Αχιλλέας Πληθάρας: υπεύθυνος ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και συμμετοχής

Ο Αχιλλέας γεννήθηκε στα Τρίκαλα.

Έχει σπουδάσει Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Παν.Αιγαίου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Συστήματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο 2004 ως Υπεύθυνος της εκστρατείας Detox για τον έλεγχο επικίνδυνων χημικών.

Σήμερα είναι Υπεύθυνος των προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης.

Στον λιγοστό ελεύθερό του χρόνο καταπιάνεται με τη μελέτη ιστορικών πηγών για την εξέλιξη της Ελλάδας και του κόσμου μετά τη βιομηχανική επανάσταση.

Ελένη Σβορώνου: υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Η Ελένη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Πανεπιστήμιο Μπέρμινγκχαμ).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε το 1994 ως Project Manager. Σήμερα είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Τμήμα Conservation).

Στον ελεύθερό της χρόνο γράφει βιβλία για παιδιά και νέους και διδάσκει δημιουργική γραφή.

Νάνσυ Κουταβά: συνεργάτης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

H Nάνσυ Κουταβά γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Χημικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Αύγουστο 1997 ως Υπεύθυνη Προσωπικού. Σήμερα είναι Συντονίστρια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στα Σχολεία

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με σεμινάρια εναλλακτικής παιδαγωγικής, βοτανικής και φυσικής άσκησης.

Μαρίνα Συμβουλίδου: συνεργάτης δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Η Μαρίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και τον τουρισμό και τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών.

Στην ομάδα του WWF εντάχθηκε το 1999 ως συνεργάτης του Προγράμματος Δασών. Σήμερα είναι συνεργάτης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στον ελεύθερο της χρόνο μεγαλώνει τον γιο της και την τετράποδη οικογένεια τους, παρακολουθεί πολιτιστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, διαβάζει και πηγαίνει ταξίδια.

Βίκυ Μπαρμπόκα: συντονίστρια προγράμματος «Καλύτερη ζωή»

Με πτυχίο από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Βίκυ μετοίκησε στην αγγλική νήσο για μεταπτυχιακό στην πολιτιστική διαχείριση στο City University of London.  Έζησε 4 χρόνια στο Λονδίνο όπου και εργάστηκε σε πολιτιστικούς οργανισμούς και μουσεία  (Barbican,Tate Britain, Royal Opera of London), αλλά και στο Bρετανικό γραφείο τύπου του Ευρωκοινοβουλίου (E.P.I.O.) ως βοηθός υπεύθυνου τύπου και ενημέρωσης.

Τον Οκτώβριο του 2013 μπήκε στην ομάδα του WWF Ελλάς ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή», αναζητώντας ιδέες και πρακτικές για μία πιο οικολογική και οικονομική καθημερινότητα.

Επιμένει ότι τα ποδήλατα και τα πάρκα δικαιούνται χώρο στις πόλεις και ότι καλύτερη ζωή σημαίνει περισσότερη δράση, κοινωνική αλληλεγγύη, βόλτες στη φύση και ανέξοδα χαμόγελα.

Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: συνεργάτης προγράμματος “Καλύτερη ζωή”

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στο Καρπενήσι.

Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Περιβαλλοντική, Οικολογική Μηχανική» (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και στον «Περιβαλλοντικό σχεδιασμό έργων υποδομής» (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάρτιο 2017 ως Υπεύθυνος Τοπικών Δράσεων.

Στον ελεύθερό του χρόνο ταξιδεύει, ασχολείται με την αναρρίχηση, τις πεζοπορίες, το rafting , τα φαράγγια και τη μουσική.

Σοφία Αξωνίδη: συνεργάτης προγράμματος “Καλύτερη ζωή”

Η Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Βιβλιοθηκονομία & Συστήματα Πληροφόρησης στη Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Ψηφιακή Διαχείριση Δεδομένων (στο Πανεπιστήμιο του Όσλο).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιανουάριο 2016 ως Υπεύθυνη Διαχείριση WWF GreenSpaces.

Στον ελεύθερο της χρόνο ταξιδεύει, πηγαίνει για πικ-νικ και κάνει βόλτες στη θάλασσα.

Νατάσα Μαραγκού: συντονίστρια Μονάδας Διαχείρισης Προγραμμάτων και λειτουργιών

Η Νατάσα Μαραγκού σπούδασε λογιστική και κατόπιν εκπαιδεύτηκε σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης έργων. Διαθέτει επίσης πτυχίο στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησε να εργάζεται στο WWF Ελλάς το 1994 ως βοηθός οικονομικής διαχείρισης και κατόπιν ως υπεύθυνη της οικονομικής παρακολούθησης και των διαχειριστικών θεμάτων του περιβαλλοντικού προγράμματος.

Σήμερα συντονίζει την Μονάδα Διαχείρισης Έργων και Λειτουργιών, η οποία είναι μεταξύ άλλων υπεύθυνη για την οικονομική και τεχνική διαχείριση των έργων της οργάνωσης, την εφαρμογή των διαδικασιών και των συστημάτων διοίκησης, των συντονισμό μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων και έργων, τις συνεργασίες με εξωτερικούς φορείς και σειρά άλλων διαχειριστικών και λειτουργικών θεμάτων.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Παντελής Σαρρής: υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης προγραμμάτων

Ο Παντελής γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2010 ως Βοηθός Οικονομικής Διαχείρισης Προγράμματος. Σήμερα είναι Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης Προγράμματος.

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει ό,τι βρει μπροστά του, παίζει μπάσκετ και μαγειρεύει συνταγές του Άκη.

Κατερίνα Αλυσσανδράκη-Κολίτα: συνεργάτης οικονομικής διαχείρισης προγραμμάτων

Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Πειραιά), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική & Επιχειρησιακή Στρατηγική (Πανεπιστήμιο Πειραιά).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάιο 2015 ως συνεργάτης οικονομικής διαχείρισης προγραμμάτων.

Στον ελεύθερό της χρόνο ταξιδεύει και παρακολουθεί μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Αννέζα Γεωργοπούλου: υπεύθυνη παρακολούθησης προγράμματος

Η Αννέζα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), με μεταπτυχιακές σπουδές στα Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάρτιο 2018 ως υπεύθυνη παρακολούθησης προγράμματος.

Στον ελεύθερό της χρόνο ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδας, διαβάζει βιβλία και πηγαίνει σινεμά.

Χρήστος Ροδόπουλος: Επικεφαλής οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών (Οικ. Δντης)

Ο Χρήστος γεννήθηκε στη Θήβα.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Νοέμβριο του 2014 ως Επικεφαλής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών (Οικ. Δντής).

Στον ελεύθερό χρόνο του ασχολείται με κολύμπι και ψάρεμα, παίζει μπάσκετ και ακούει μουσική.

Φώτης Παρασκευόπουλος: συνεργάτης οικονομικών υπηρεσιών & υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPO)

Ο Φώτης γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και Διεθνές Μάνατζεμεντ (Saxion University), με μεταπτυχιακές σπουδές στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2014 ως Βοηθός Οικονομικής Διαχείρισης.

Σήμερα είναι Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης & Λειτουργιών.

Στον ελεύθερο του χρόνο ταξιδεύει, ανακαλύπτει καινούργιες μουσικές και παίζει μπάσκετ.

Μαρια Μούκα: υπεύθυνη λογιστηρίου

Η Μαρία Μούκα γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθηνών στην σχολή Οικονομία και Διοικηση στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Κατόπιν αυτού παρακολούθησε ένα ετήσιο πρόγραμμα εξ αποστάσεως στη λογιστική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως βοηθός λογιστή 15 χρόνια σε μια εμπορικη επιχειρηση στα Βριλήσσια και επίσης έχει εργαστεί ως Ελευθερη επαγγελματίας ταυτόχρονα με την 15ετη εμπειρία της ως μισθωτή.

Το 2011 ξεκίνησε να εργάζεται στο WWF ως βοηθός λογιστή. Σήμερα έχει την θέση της Υπευθυνης Λογιστηρίου

Αντωνία Αράπογλου: υπεύθυνη διαχείρισης δεδομένων

Η Αντωνία γεννήθηκε στη Λέσβο.

Έχει σπουδάσει γραμματέας στη Θεσσαλονίκη και στο Cambridge.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο 1993 ως γραμματέας υποδοχής. Σήμερα είναι υπεύθυνη διαχείρισης δεδομένων στην οικονομική διεύθυνση.

Στον ελεύθερό της χρόνο παρακολουθεί θέατρο και κινηματογράφο.

Τότα Μακάριου: γραμματειακή υποστήριξη και υποστήριξη πωλήσεων

Η Tότα γεννήθηκε στην Γερμανία.

Έχει σπουδάσει Μarketing στο TEI της Αθήνας.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Αύγουστο 2008 ως Γραμματέας.Σήμερα εκτός από την Γραμματειακή υποστήριξη είναι υπεύθυνη και για τις πωλήσεις των προϊόντων στο γραφείο.

Στον ελεύθερό της χρόνο βλέπει ταινίες , πηγαίνει σε συναυλίες και ασχολείται με την φωτογραφία.

Βασίλης Μπινιώρης: IT officer

Ο Βασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Ψηφιακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάιο του 2018 ως Βοηθός Υπεύθυνου Πληροφορικής.

Στον ελεύθερο χρόνο του παίζει ποδόσφαιρο, επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια ρόλων και πηγαίνει σε θερινά σινεμά.

Κωνσταντίνος Αγγελάκης: επικεφαλής τμήματος marketing

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στο Γιαουντέ, Καμερούν.

Έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Πειραιά), με μεταπτυχιακές σπουδές στις Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία (Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Δεκέμβριο 2017 ως Επικεφαλής Τμήματος Marketing.

Στον ελεύθερό του χρόνο ταξιδεύει, παρακολουθεί μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και κάνει κολύμβηση.

Βίκυ Σταύρακα: υπεύθυνη διακεκριμένων φίλων και κληροδοτημάτων

Η Βίκυ γεννήθηκε στην Πρέβεζα.

Έχει σπουδάσει Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Marketing (Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο 2018 ως Υπεύθυνη Διακεκριμένων Φίλων και Κληροδοτημάτων.

Στον ελεύθερό της χρόνο χορεύει, γρατζουνάει το ακορντεόν και κρύβεται σε θεατρικές αίθουσες.

Ιάσονας Κάντας: communications manager

Ο Ιάσονας μεγάλωσε στην Κέρκυρα.

Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμική Διαχείριση (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2009 ως Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου.

Σήμερα είναι Communications Manager (Τμήμα Marketing).

Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη φωτογραφία, το ραδιόφωνο, το enfo.gr και τη Φρίντα (το σκυλάκι του).

Χρίστη Σωτηρίου: media & public relations manager

Η Χρίστη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες & Δημ. Διοίκηση (Πανεπιστήμιο Αθηνών), με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σχέσεις (Πανεπιστήμιο Σορβόννης)

Στην ομάδα του WWF εντάχθηκε τον Νοέμβριο 2016 ως υπεύθυνη του προγράμματος Fish Forward και υπεύθυνη επικοινωνίας περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Σήμερα είναι Media & Public Relations Manager (Τμήμα Marketing).

Στον ελεύθερο χρόνο τρέχει στους πράσινους χώρους της Αθήνας.

Φένια Νικολάου: engagement communication officer

Η Φένια γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πάντειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη (Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 ως υπεύθυνη επικοινωνίας της εκστρατείας Fish Forward.

Στον ελεύθερό της χρόνο ταξιδεύει, διαβάζει, πηγαίνει σινεμά και θέατρο.

Μαρία Λιβανού: υπεύθυνη επικοινωνίας προγραμμάτων

Η Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκές Σπουδές (London School of Economics, Kings College London & Sciences Politiques, Paris) με μεταπτυχικές σπουδές στην Ιστορία των Διεθνών Σχέσεων (LSE).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 ως Συνεργάτης Θαλάσσιων Προγραμμάτων.

Σήμερα είναι Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγραμμάτων του WWF Ελλάς.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την κηπουρική και το tai chi.

Μαριάννα Πλωμαρίτη: συνεργάτιδα επικοινωνίας ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής

Η Μαριάννα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στην Αθήνα, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες σε Αθήνα και Βιέννη

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2018 ως Συνεργάτιδα Επικοινωνίας Ενεργειακής και Κλιματικής Πολιτικής.

Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει αστυνομική λογοτεχνία και κόμικς, κάνει βόλτες στα εναπομείναντα δισκάδικα του κέντρου, πηγαίνει ακόμη σινεμά και πειραματίζεται με ψηφιακές μορφές τέχνης. 

Δημήτρης Ζάντζας: συνεργάτης επικοινωνίας για το φυσικό περιβάλλον

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο (Πανεπιστήμιο Γενεύης)

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Μάιο του 2018 ως συνεργάτης επικοινωνίας για το φυσικό περιβάλλον.

Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει κλασσική λογοτεχνία, ακούει ελληνικό ροκ, παρακολουθεί ντοκιμαντέρ (κοσμολογία, αστρονομία, κβαντική φυσική) και πειραματίζεται με vegan συνταγές.

Αλέξανδρος Μελβάνι: υπεύθυνος υποστηρικτών - εθελοντών

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά.

Έχει σπουδάσει Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 ως υπεύθυνος βάσης δεδομένων.

Σήμερα είναι Υπεύθυνος Υποστηρικτών (Τμήμα Marketing).

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει, βλέπει ταινίες και περιμένει να έρθει η ώρα του φαγητού.

Ιωάννα Στράτου: υπεύθυνη βάσης δεδομένων υποστηρικτών

Η Ιωάννα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει γραμματειακή υποστήριξη και Marketing.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο του 1998 ως Γραμματέας Υποδοχής.

Σήμερα είναι Υπεύθυνη Βάσης Δεδομένων Υποστηρικτών

Στο ελεύθερο της χρόνο της ασχολείται με τη γυμναστική, τη μαγειρική και το διάβασμα.

Μάριος Βόντας: graphic art expert

Ο Μάριος γεννήθηκε στο Αιγάλεω Αττικής.

Έχει σπουδάσει Desktop Publishing design σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχτηκε τον Ιούλιο του 1995 ως υπάλληλος εξωτερικών εργασιών.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το ποδήλατο, την εικονογράφηση, τη γελοιογραφία και τη φωτογραφία.

Βασίλης Κοκκινίδης: web designer / front-end developer

Ο Βασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα.

Εχει σπουδάσει interactive digital media (ψηφιακά διαδραστικά μέσα), στο παρελθόν έχει εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και ως freelance web/graphic designer.

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2007 ως web designer και ειναι υπεύθυνος για την ιστοσελίδα της οργάνωσης και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.

Στον ελεύθερο του χρόνο, προσπαθεί να περνάει καλά.

Πρόγραμμα Άμεσου Διαλόγου

Μαρία Τσούκα: συντονίστρια του προγράμματος

Η Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου - Διακόσμηση (ΤΕΙ Αθηνών) και Επιμέλεια Εκθέσεων (ΑΚΤΟ).

Στην ομάδα του WWF Ελλάς εντάχθηκε το Νοέμβριου του 2012 ως εκπρόσωπος της ομάδας Άμεσου Διαλόγου.

Σήμερα είναι Συντονίστρια του προγράμματος του Άμεσου Διαλόγου.

Στον ελεύθερο χρόνο της κάνει βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας, πιλάτες και προσπαθεί να βγάλει φωτογραφίες τον Λουκά-τον γάτο της.

Άννα Πλειώνη-Ζηλφίδου: αρχηγός ομάδας

Η Άννα γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα .

Φοίτησε στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο-ΑΚΤΟ, έχει Bachelor of Arts Degree in Photography και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις.

Είναι εθελόντρια σε προγράμματα οργανώσεων προστασίας απειλούμενων ειδών αλλά και σε μικρότερες ομάδες που ασχολούνται με την περίθαλψη και τα δικαιώματα των ζώων.

Τον Απρίλιο του 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο πρόγραμμα του Άμεσου Διαλόγου θέλοντας να μεταδώσει στον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Είναι χορτοφάγος και στον ελεύθερο χρόνο της φροντίζει τους φίλους της φτιάχνοντας γλυκά.

Βασιλική Γκαρδιακού: αρχηγός ομάδας

Η Βασιλική Γκαρδιακού γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στην ομάδα του WWF εντάχθηκε τον Νοέμβριο του 2016 ως εκπρόσωπος Άμεσου Διαλόγου.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες, το θέατρο και την ζωγραφική.