ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Σε χρειαζόμαστε! Ένα μέρος της δράσης μας στηρίζεται και στη δική σου εθελοντική εργασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δυστυχώς δεν θα έρθεις σε άμεση επαφή με τη δουλειά μας στη φύση και με τα ζώα, όμως η βοήθειά σου θα είναι εξίσου σημαντική για να πετύχει η προσπάθειά μας. Κάποιοι εθελοντικοί ρόλοι είναι καθαρά ευκαιριακοί, άλλοι πάλι απαιτούν μια σταθερή δέσμευση. Επειδή τα κεντρικά γραφεία μας βρίσκονται στην Αθήνα, οι περισσότερες ευκαιρίες εθελοντικής συμμετοχής περιορίζονται στην Αττική. Αν είσαι άνω των 18 ετών μπορείς να μας βοηθήσεις σε ένα από τα παρακάτω πεδία:

Εκδηλώσεις και Εκστρατείες (ΕΕ)

Θέλεις να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο, φορώντας τη «φανέλα» του WWF; Θέλεις να εκπροσωπήσεις το Πάντα σε εκστρατείες ενημέρωσης, μπαζαάρ, φεστιβάλ και σε εκδηλώσεις της Καλύτερης Ζωής;

Τόπος: Αττική.
Κάθε πότε: Ευκαιρίες παρουσιάζονται περίπου 4-5 φορές το χρόνο.
Για συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα στο τέλος της σελίδας.

Τεχνική υποστήριξη της δουλειάς μας (ΓΡ)

Οι ανάγκες εδώ ποικίλλουν. Ξεκινώντας από τα πιο απλά, όπως η αποστολή επιστολών, μέχρι τα πιο σύνθετα όπως η συμμετοχή στην προετοιμασία μιας καμπάνιας επικοινωνίας, ή η απομαγνητοφώνηση ή ο υποτιτλισμός ενός βίντεο.

Τόπος: Στα γραφεία μας στην Αθήνα ή από το σπίτι σου μέσω υπολογιστή.
Κάθε πότε: Όποτε προκύψει ανάγκη.
Για συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα στο τέλος της σελίδας.

Ομάδα Μεταφράσεων (Μ)

If you have excellent writing skills in any foreign language we want you! Αναζητούμε κυρίως επαγγελματίες του είδους ή ανθρώπους που έχουν σπουδές σε συναφή αντικείμενα. Οι εθελοντές μεταφραστές μας αναλαμβάνουν τη μετάφραση κειμένων και επιλεγμένων εκδόσεων από το παγκόσμιο δίκτυο του WWF για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Επίσης μεταφράζουν επιστημονικές μελέτες και εκθέσεις του WWF Ελλάς προκειμένου αυτές να προωθηθούν σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Τόπος: Από το σπίτι σου.
Κάθε πότε: όποτε προκύψει ανάγκη.
Για συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα στο τέλος της σελίδας.

Επιστημονική ομάδα (ΕΟ)

Είσαι μηχανικός, βιολόγος, γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος, δασολόγος, φυσικός ή οικονομολόγος; Γνωρίζεις από στατιστική ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων ή από GIS; Η επιστημονική τεκμηρίωση βρίσκεται στην καρδιά της δουλειάς του WWF, και μπορείς κι εσύ να συμβάλλεις προσφέροντας εμπειρία και γνώσεις στη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων και τη βιβλιογραφική έρευνα.

Τόπος: Στα γραφεία μας στην Αθήνα ή από το σπίτι σου μέσω υπολογιστή.
Κάθε πότε: Όποτε προκύψει ανάγκη. Εκτιμούμε ότι συνολικά, για διαφορετικές ειδικότητες και δεξιότητες, ανάγκες προκύπτουν δύο ή τρεις φορές το χρόνο.
Για συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα στο τέλος της σελίδας. Για τη συγκεκριμένη ομάδα το αντικείμενο σπουδών και το επάγγελμα είναι δύο πολύ χρήσιμα πεδία.

Χαρτογράφος πρασίνου στο WWF Greenspaces

Φτιάχνουμε τον μεγαλύτερο διαδραστικό χάρτη αστικού πρασίνου στην Ελλάδα και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου. Για να ξεκινήσει δυναμικά η εφαρμογή WWF Greenspaces χρειάζεται να μπουν τα πρώτα σημεία στον χάρτη και να γίνει η πρώτη αξιολόγηση από εθελοντές «χαρτογράφους».

Τόπος: Πόλεις σε όλη την Ελλάδα, από το κινητό σου!
Για συμμετοχή, συμπλήρωσε τη φόρμα στο τέλος της σελίδας. Για οποιοδήποτε σχόλιο ή απορία στείλε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Η επαφή με τα παιδιά είναι ένα από τα δυνατά σου σημεία; Ετοιμάσου να ξαναγυρίσεις παρέα με το WWF σε σχολικές αίθουσες και εξωτερικούς χώρους (πάρκα, χώρους εκδηλώσεων, φεστιβάλ). Μπορείς ακόμα να βοηθήσεις στα γραφεία μας στην προετοιμασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (έρευνα στο ίντερνετ, προετοιμασία παιχνιδιών, κατασκευές).

Παρέχεται κατάλληλη προετοιμασία και εκπαίδευση δίπλα σε έμπειρους εμψυχωτές του WWF, μια πολύτιμη εμπειρία για όλους και ιδιαίτερα για όσους φοιτούν σε παιδαγωγικές σχολές.

Τόπος: Αττική.
Κάθε πότε: Χρειάζεται διαθεσιμότητα κάποιες καθημερινές, πρωϊνές ώρες (9.30-16.00).
Για συμμετοχή, στείλε εμαιλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με μια παράγραφο για τον εαυτό σου και τα ενδιαφέροντά σου.

Νομική ομάδα υποστήριξης πολιτών

Στη νομική μας ομάδα συμμετέχουν εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων, όπως δικηγόροι, μηχανικοί και περιβαλλοντολόγοι και παρέχουν γνώση και υποστήριξη σε τοπικές πρωτοβουλίες και πολίτες. Στόχος μας να εξηγήσουμε το νομικό πλαίσιο και τις εναλλακτικές λύσεις, να διευκολύνουμε την πρόσβαση των πολιτών στις απαραίτητες πληροφορίες, να προτείνουμε πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης και να συμπαρασταθούμε στους καταγγέλλοντες. Περισσότερες πληροφορίες για τη νομική ομάδα εδώ.

Τόπος: Στα γραφεία του WWF στην Αθήνα.
Κάθε πότε: Σταθερά στις συναντήσεις της ομάδας, μια φορά κάθε δυο βδομάδες.
Για συμμετοχή, στείλε email στην Άννα Βαφειάδου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. γράφοντας μια παράγραφο για τον εαυτό σου και τα ενδιαφέροντά σου.