ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το WWF Ελλάς είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF – World Wide Fund for nature. Με περισσότερους από 5.000.000 υποστηρικτές παγκοσμίως, το WWF έχει ενεργή παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η αποστολή μας

Να χτίσουμε ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.

Οι στόχοι μας

Η δράση μας είναι εξαιρετικά πολυδιάστατη και διαμορφώνεται βάσει δύο βασικών στόχων:

  1. Προστασία της βιοποικιλότητας
    Δίνουμε καθημερινό αγώνα για την προστασία οικολογικά ευαίσθητων ειδών και περιοχών και για τη βελτίωση της διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος.
  2. Μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος
    Προωθούμε βιώσιμες λύσεις για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, με έμφαση στην κλιματική αλλαγή και τον τρόπο ζωής, στοχεύοντας σε μια ισόρροπη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Οι αξίες μας:

Αισιοδοξία
Με θετική ενέργεια και αισιοδοξία, αναζητούμε και προωθούμε λύσεις για κάθε περιβαλλοντικό ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζουμε.

Αποφασιστικότητα
Έχουμε πάθος για τη δουλειά μας και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη διαφορά.

Γνώση
Τεκμηριώνουμε επιστημονικά κάθε μας δράση και μεταδίδουμε κατανοητή οικολογική γνώση προς την κοινωνία.

Συμμετοχή
Ενθαρρύνουμε και επιδιώκουμε τη συμμετοχή σε όλες μας τις δράσεις μέσα από ανοιχτό διάλογο, συνέργειες και συνεργασίες.

Τι μας κάνει ξεχωριστούς

Οι επιλογές μας είναι αποτέλεσμα ενός πολύ προσεκτικού σχεδιασμού που ξεκινάει από τη στρατηγική μας, εξειδικεύεται σε δράσεις σχεδιασμένες και στοχευμένες, προοδεύει με συνεχή παρακολούθηση, και ολοκληρώνεται με αξιολόγηση και επανασχεδιασμό της δουλειάς μας. 

Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, προωθούμε υπεύθυνες λύσεις στα πιο κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα της Ελλάδας και του πλανήτη, μέσα από ολοκληρωμένη προσέγγιση, συνεργασίες και απόλυτη διαφάνεια.