ΠΕΞΕ

Η Ελλάδα κατακτά την κορυφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας Το Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας έφτασε στο τέλος του. Έπειτα από 13 μήνες, και με την ενεργή συμμετοχή πάνω από 2.800 ελληνικών νοικοκυριών, η «εθνική ομάδα εξοικονόμησης» της χώρας μας στέφεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσουμε τα ονόματα των τελικών νικητών από την Ελλάδα. Θα μάθετε, επίσης, τα ακριβή στοιχεία εξοικονόμησης που πέτυχαν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και οι συμμετέχοντες από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε τις καταχωρήσεις ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς το ειδικό λογισμικό ESA θα παραμείνει ενεργό ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την ενεργειακή σας συμπεριφορά ακόμα και με τη λήξη του διαγωνισμού.

Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή και το έμπρακτο ενδιαφέρον σας στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας!

Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας

Υπολογιστής αποτυπώματος

Θέλετε να μάθετε με απλά και διασκεδαστικά βήματα την ενέργεια που καταναλώνετε με τις καθημερινές σας συνήθειες και το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από αυτές; Ο υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος είναι το δικό σας απλό και διαδραστικό παιχνίδι που θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Μετά την περιήγηση στο εικονικό σας σπίτι θα έχετε μια ενδεικτική εικόνα για την ενέργεια που καταναλώνετε και τις αντίστοιχες εκπομπές CO2, ενώ ταυτόχρονα θα βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την σπατάλη και να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα!

Κι αν θέλετε ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην εκτίμηση της κατανάλωσής σας, καθώς και των οφελών που σας επιφυλάσσει, ο διαγωνισμός ΠΕΞΕ σας περιμένει! Απλά, εύκολα, γρήγορα…

Υπολογίστε το αποτύπωμά σας

ΗΛΙΟΣ

Αυτή την περίοδο, όλοι μιλούν για φωτοβολταϊκά… Μπορεί όμως να τα εγκαταστήσει ο καθένας από εμάς και ποιο θα ήταν το κόστος αλλά και τα οικονομικά οφέλη από μία τέτοια κίνηση;

Με την πρωτότυπη διαδικτυακή εφαρμογή ΗΛΙ.Ο.Σ*, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει εύκολα, γρήγορα και με εξαιρετική ακρίβεια, το κόστος κτήσης και τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην κατοικία του.

Από την 1η Ιουλίου 2009 έχει μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτηρίων, για την παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας. Με το πρόγραμμα αυτό παρέχονται ουσιαστικά κίνητρα, με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας, για τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινή ζωή των πολιτών και την αύξηση του ποσοστού ηλιακής ενέργειας που παράγεται σε εθνικό επίπεδο.

Το WWF Ελλάς, θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται, αλλά και να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν καλύτερα το σύνολο της επένδυσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων, παρουσιάζει το πρωτότυπο διαδικτυακό εργαλείο «Ηλιακές Οικολογικές Στέγες (ΗΛΙ.Ο.Σ.)», το οποίο θα βοηθήσει τον κάθε πολίτη προσωπικά, να υπολογίσει:

  • Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη του συγκεκριμένου κτηρίου, στο οποίο κατοικεί.
  • Το κόστος της επένδυσης, καθώς και τον χρόνο αποπληρωμής της.
  • Την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανάλογα με συγκεκριμένους παράγοντες, όπως η επιφάνεια
  • εγκατάστασης, ο προσανατολισμός της στέγης, η κλίση, η θέση των γειτονικών κτηρίων κλπ.
  • Το οικονομικό όφελος από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στον χρόνο.
  • Το περιβαλλοντικό όφελος από την παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Ακόμα το σκέφτεστε;

Υπολογίστε τα κέρδη που η εγκατάσταση φ/β θα φέρει για εσάς και το περιβάλλον!

 

* Το διαδικτυακό εργαλείο ΗΛΙ.Ο.Σ. αναπτύχθηκε το καλοκαίρι του 2009 στη Γερμανία από την ομάδα μηχανικών της μη κερδοσκοπικής εταιρείας co2online. Το νέο αυτό διαδικτυακό εργαλείο δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να αντικαταστήσει τη γνώση και τη μελέτη κάποιου ειδικού, αλλά να δώσει μία σφαιρική και αρκετά ακριβή εικόνα στον πολίτη που επιθυμεί να προβεί σε μια φωτοβολταϊκή επένδυση.

Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά περισσότερους από 90 έξυπνους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα τόσο στο σπίτι σας όσο και στις καθημερινές σας μετακινήσεις με το αυτοκίνητο προτείνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς μέσα από το νέο συνοπτικό «Οδηγό Εξοικονόμησης Ενέργειας: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήμα».

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης η εξοικονόμηση ενέργειας αναδεικνύεται ως πρώτη προτεραιότητα. Όχι μόνο για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, αλλά κυρίως για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών κάθε νοικοκυριού. To WWF Ελλάς στο πλαίσιο της εκστρατείας Eco2nomy, η οποία υποστηρίζεται από τον όμιλο Eurobank EFG, δημιούργησε ένα συνοπτικό οδηγό με συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας που αφορούν τέσσερις βασικούς τομείς της καθημερινότητας: ρύθμιση θερμοκρασίας χώρων και νερού, φωτισμός, χρήση ηλεκτρικών συσκευών και μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Για καθέναν από αυτούς τους τομείς προτείνονται τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας μηδενικού κόστους, ενώ για όσες δράσεις απαιτείται επένδυση χρημάτων υπολογίζεται και ο χρόνος απόσβεσής τους.

Η εφαρμογή των όσων προτείνονται στον Οδηγό Εξοικονόμησης θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στα οικονομικά μεγέθη κάθε νοικοκυριού.

Κατεβάστε στον Οδηγό Εξοικονόμησης Ενέργειας


Με την υποστήριξη της

Εισάγετε το email σας για
εγγραφή στο newsletter

To Economy στο...